22310.46469 697.332.8259 Ροζάκη Αγγελή 26, Λαμία

Ειδήσεις

ΚΟΝΑΝΟΥ BLOG 2

Διαταγή Πληρωμής-Τρόποι Αντιμετώπισης

Μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης που έχει βρεθεί  ο Έλληνας πολίτης, έχει έρθει αντιμέτωπος με την συσσώρευση χρεών και την κατ’ επέκταση κοινοποίηση σ’ αυτών Διαταγών πληρωμής.

Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη κι εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον 3 δόσεις απλήρωτες  οι τράπεζες  δύνανται να αποστείλουν εξώδικη  καταγγελία της δανειακής  σύμβασης απαιτώντας ολόκληρο το ποσό του δανείου ή της πιστωτικής κάρτας και στη συνέχεια εκδίδουν δικαστική απόφαση που λέγεται διαταγή πληρωμής ως απαραίτητο μέσο για την έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης -πλειστηριασμών ακινήτων.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η έκδοση διαταγών πληρωμής ακόμα και για πολύ χαμηλά χρέη ως καταδιωκτικό μέτρο από τους δανειστές προς τους οφειλέτες.

ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ!!!

Οι τρόποι άμυνας κατά της διαταγής πληρωμής είναι η ΑΝΑΚΟΠΗ και τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ .

Οι προθεσμίες που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρηθούν ώστε ταυτόχρονα να εξασφαλίζονται τα κινητά και τα ακίνητα του οφειλέτη είναι  οι πρώτες 15 εργάσιμες ημέρες από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής, κατά τη διάρκεια της οποίας ασκούμε ανακοπή.

Διαφορετικά μπορεί μεν να ασκηθεί η ανακοπή, γιατί ξανακοινοποιείται η διαταγή πληρωμής αλλά τότε έχει χαθεί η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή τότε δεν διασφαλίζεται η κινητή κι ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Επομένως, είναι απαραίτητο άμεσα να στραφείτε κατά της διαταγής πληρωμής

Με την ανακοπή εξετάζεται το κατά πόσον τα ποσά που αιτεί η τράπεζα είναι τα πραγματικά οφειλόμενα, δηλαδή εάν έχουν χρεωθεί έξοδα και δαπάνες αυτοβούλως ή παράνομα, τα πανωτόκια και γενικά οι άκυροι και καταχρηστικοί όροι των συμβάσεων δανείων που παρατηρούνται κατά κόρον σε όλα δάνεια….

Εάν ο οφειλέτης κινηθεί αμέσως με άσκηση ανακοπής και ασφαλιστικών μέτρων απομακρύνει τον κίνδυνο του πλειστηριασμού και επίσης μπλοκάρει τις επιθέσεις της τράπεζας λόγω της ακυρότητας των όρων της δανειακής σύμβασης και των επιπρόσθετων ποσών που παράνομα χρεώνουν στους οφειλέτες τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να μην χαθούν οι προθεσμίες και να αναλάβει δικηγόρος με επαρκείς γνώσεις κι εμπειρία.

Επίσης μπορεί να σου αρέσει

diazigio-post-image

Το διαζύγιο …

Η λύση του γάμου επέρχεται με το διαζύγιο. Οι τύποι του διαζυγίου είναι κατ’ αρχήν δύο: το συναινετικό και το διαζύγιο με αντιδικία. Ανέλυσα εκτενώς  τα είδη του διαζυγίου και τη διαδικασία έκδοσής τους  στην εκπομπή Living Room με παρουσιάστρια τη Σοφία Ηλιοπούλου στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

ΚΟΝΑΝΟΥ BLOG 3

Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών

ΤΥΠΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ι. Α. Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Με το ν.4224/2013 (Α΄288) συστάθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αποστολή του οποίου  είναι : η διαμόρφωση πολιτικών σχετικά με την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών δανείων, οι προτάσεις τροποποιήσεων του υφιστάμενου νομικού […]

ΚΟΝΑΝΟΥ BLOG 1

Κούρεμα στεγαστικών δανείων…?

Ακόμη και την έμμεση διαγραφή οφειλών δανειοληπτών ώστε να εξασφαλίσουν ότι κάποια από τα πολλά μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, θα γίνουν ξανά «πράσινα». Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει το Capital, προβλέπεται πάγωμα τμήματος του στεγαστικού δανείου και χρέωσή του με αρνητικό επιτόκιο euribor. Έτσι για πρώτη φορά η χαμηλότερη δόση για τον δανειολήπτη θα μειώνει […]